Práger Kitti írása

A közös étkezésnél kevés jobb közösségformáló akad, éppen ezért fontos, hogy megragadjuk az olyan alkalmakat, mint a karácsony, ami egy asztalhoz ülteti az összes munkatársat. De hol talál egy kisvállalkozás hangulatos, jó színvonalú helyszínt, ahol megvendégelheti dolgozóit? Máris adunk néhány tippet!

A Pilisi Parkerdő ideális helyszín arra, hogy kiszakadjunk a város zajából, az irodai mindennapokból. A Dudok rendezvényház Budakeszi és Telki között található, rövid autózással, könnyen megközelíthető. 

Egész évben szerveznek színvonalas céges rendezvényeket, rugalmas, felkészült csapatuk meetingektől, a csapatépítőkön át egészen az ünnepi összejövetelekig rutinosan bonyolít le sikeres rendezvényeket. 

Az idén december 17-én kifejezetten a kisvállalkozásokat várják. Kidolgoztak ugyanis egy olyan csomagot, ami elérhető a legkisebbeknek, ugyanakkor a vendéglátás színvonala nem marad el a legnagyobbak által elvárttól. Ezen az estén nem kell egy teljes termet lefoglalni, csupán egy asztalt, ahol minden kolléga elfér. 

Egy izig-vérig bisztró, ami már több mint száz éve várja az éhes budai közönséget. Időről időre újabb és újabb fogásaik kerülnek be a pesti legendák közé, 2014 óta pedig a legendás étteremkalauzban is szerepel a bisztró. Így aki ide szervezi a karácsonyi céges vacsorát egészen biztos lehet benne, hogy csakis a legkiválóbb alapanyagokból készült fogások kerülnek majd az asztalra. 

A Déryné a szűk körű elegáns vacsoráktól, az exkluzív koktélpartikon át egészen a nagy bulikig minden eseményre remek választás lehet. Ugyanakkor érdemes mielőbb felvenni velük a kapcsolatot, mert méltán népszerű az ünnepeken is a patinás és sikkes helyszín. És egy szubjektív tipp: a kenyerüket mindenképpen kóstolja meg mindenki! 

A tapas az ízes beszélgetések, közös poharazgatások nélkülözhetetlen kísérője Spanyolországban és egyre növekvő népszerűségre tesz szert a világ minden táján, így nálunk is. Ennek a műfajnak a legjobbja ma Budapesten a Pata Negra. Ha tehát a céges összejövetel középpontjában inkább az informális beszélgetések, a személyes kapcsolatok megerősítése áll és nem az evés és a beszédek, akkor remek választás lehet a Kálvin téren található étterem. 

A spanyol minőségi borokat és élelmiszereket kínáló Pata Negra tapas bár kistestvére is a mediterrán ország különlegességeivel kényezteti vendégeit. Az el Asador üzleti ebédeivel már jó nevet szerzett a céges világban, nem vállal nagy rizikót, aki rájuk bízza a céges karácsonyi összejövetelt. Itt az Ibériai-félsziget grill különlegességei adják a kínálat fő elemét, a vegáknak nem a legideálisabb vacsora helyszín, erre érdemes figyelni szervezéskor.

Együtt, ez a lényeg

Sok kisvállalkozás számára volt nehéz ez az év, így az ünnepi készülődésnél fontos szempont, hogy mennyire terheli meg a vállalkozás kasszáját. Ez azonban nem zárja ki, hogy egy valódi csapatépítő esemény legyen a karácsonyi összejövetel. Ha készülünk díszekkel, fával, ajándékkal és hidegtálakkal, akár a tárgyalóban is megteremthető a karácsonyi hangulat, ha idén csak ennyit enged a szűk költségvetés. A lényeg, hogy a kollégák érezzék, fontosak a cég és a vezetők számára és együtt megbirkóznak majd 2022 kihívásaival is. 

Boldog Karácsonyt, kellemes céges murit mindenkinek!