Práger Kitti írása

Ami száz éve még csak a gyermekek megörvendeztetéséről szólt, az ma már nemcsak a családok, hanem a cégek decemberi napjait is meghatározza. A céges karácsony koccintás és ajándék nélkül mit sem ér, de ezeket valakinek, aki jellemzően nem a Jézuska, ki kell találnia és be kell szereznie. Nekik szeretnénk segíteni néhány ötlettel. 

Kávét mindenkinek!

Ha valamit könnyen megtudhatunk a kollégáinkról az az, hogy ki hogyan issza és milyen kávét szeret, hiszen a reggeli vagy ebéd utáni kávézás a legtöbb munkahelyen remek közösségépítő alkalom és lehetőség egymás megismerésére. Ha már tudjuk, hogy kinek mi a kedvence, akkor meg is lephetjük egy csomaggal belőle. Akár úgy, hogy a benti kávéfőzőhöz veszünk neki megfelelő kapszulát (így akár meg is kínálhat 🙂 ), de jó minőségű őrölt vagy szemes kávékból is válogathatunk a kávézás minden ízében jártas Kapszulashopból!

Csillag az égen

Dolgozni csak szépen, ugye ismerős az idézet? Nos ajándékozni is így érdemes! Ha olyan apróságot keres valaki, ami férfiaknak és nőknek egyaránt adható, a karácsonyi hangulatot is tükrözi és jól használható, akkor a csillagalakú mécsestartónál kevés jobb ötlet merülhet fel. A Zafron kínálatában valódi Himalája sóból készült mécsesek találhatóak, amelyek különleges anyaguk és elegáns megjelenésük miatt minden lakásba illenek, így biztosan nem a szekrény mélyén töltik majd az időt a logózott nyakkendők és a tizedik bögre mellett.

Nem minden savanyú

Ha sok a gasztronómia iránt érdeklődő kolléga, akkor komoly sikert arathat egy olyan alapanyag vagy akár egy egész csomag, ami különleges ízek megalkotását teszi lehetővé. A Magyarország első és egyetlen ecetmúzeumát is létrehozó és üzemeltető borecet.hu kínálatából a partnerek számára nagyobb csomagokat, a munkatársaknak pedig válogatott desszerteceteket vagy salátaeceteket vásárolhatunk. 

A gasztroajándékok nagy előnye, hogy nem áll fenn az a veszély, hogy már van, hiszen elállnak a finomságok és férfiak és nők számára is megfelelő meglepetést jelentenek.

Közös ajándéknak nem túros a háta

Akadnak vállalkozások, ahol a munkatársak közösen kapnak ajándékot vagyis az iroda, irodai konyha vagy pihenő gazdagodik karácsonykor egy olyan eszközzel, amire a közösség vágyik és amit együtt, a munkahelyükön használhatnak. 

Miről lehet szó? Például egy remek kávéfőző vagy épp a már meglévő kávémasina mellé olyan kiegészítők, mint a kávédaráló vagy a tejhabosító. De a turmixtól egészen a vízforralóig számos konyhai gép okozhat örömet a kollégáknak. 

Ha pedig nem a konyhát fejlesztené valaki, akkor érdemes az olyan különlegességeket is megnézni, mit a Sound&Cool dohányzóasztal, amit a felsorolt termékek mellett a Caso Hungary kínálatában megtalálhatunk és hatalmas sikerre számíthat egy munkahelyi társalgóban vagy pihenő szobában.

Névhúzós karácsony

Ha a cég nem ajándékoz, de a kollégák egymást meglepik, akkor érdemes a folyamatot megszervezni, sőt szabályozni. A nagyobb vállalatoknál erre is hoznak belső szabályokat, például megszabják az értékhatárt vagyis azt az összeget, amit egy-egy ajándékra költhetünk. De kiköthetik azt is, hogy alkoholt vagy egyéb jövedéki terméket nem csomagolhatunk be. 

 

De akár egyesével, akár csoportosan, egymást vagy a cég mindenkit ajándékoz, a lényeg, hogy megünnepeljük együtt, hogy ismét megküzdöttünk egy nehéz év kihívásaival.