Sziliné Lakatos Szilvia írása

Talán már megszokhattuk, hogy évről-évre  felbukkan a látómezőnkben az év színe, színei.

Aki pedig egy picit is érdeklődik a design iránt bármilyen értelemben biztosan izgatottan várja minden évben a Pantone intézet nagy bejelentését, vajon melyik színt jelölték meg az év színének, színpárjának.

Nos, addig még aludnunk kell párat, de addig is érdemes körbenéznünk a világban, neves designerek, festék gyártók előrejelzéseit figyelemmel kísérnünk.

Evergreen Fog

Kezdjük mindjárt a trendteremtő HGTV HOME by  Sherwin Williams előrejelzésével. A nagy festékgyártó a Evergreen Fog SW 9130 színt jelölte ki a 2022-es esztendő trendszínének.

Kép forrása: https://www.sherwin-williams.com/homeowners/color/find-and-explore-colors/paint-colors-by-family/SW9130-evergreen-fog

Szerintünk abszolút van létjogosultsága ennek az árnyalatnak a mai zűrzavaros életünkben, hiszen nyugtató hatással bír, képes rá, hogy kicsit kisimítsa az idegeinket, stresszmentesítse a lelkünket, amelyre valljuk be, talán sosem volt nagyobb igényünk. Mindemellett a zöld a gyógyulást, újjászületést is szimbolizálja, erre pedig  igazán szüksége van a világnak jelen pillanatban. Ez a kis inspirációs videójuk gyönyörűen és vizuálisan megmutatja a szín esszenciáját.

A másik nagy festékgyártó Benjamin Moore is egy hasonló zöldet választott a saját palettájukról, ez pedig az October Mist 1495.

Kép forrása: https://www.benjaminmoore.com/en-us/color-overview/color-palettes/color-of-the-year-2022

Ez a zöld is nagyon természetes, gyönyörű naturális hatást érhetünk el vele bármilyen területen használjuk is ezt az árnyalatot. Csodás a 2022-es trend palettájuk, igazán finom és természetközeli színek közül válogathatunk.

Elő a festőhengerrel!

Mai életvitelünk meghatározó részévé vált a home office, melynek előnyeit és hátrányait is sokan megismerhettük az utóbbi két évben. Mi igyekszünk a helyzet pozitív oldalát nézni és olvasóinkat is erre szeretnénk bíztatni.

Ha már home office, legyünk igényesek a munkakörnyezetünkre. Mivel nem fognak beleszólni „fentről”, nem kell a céges szabályokat követnünk, bátran újíthatunk!

Vegyük hát elő a festőhengerünket és alakítsuk ki a dolgozó állomásunkat ezeknek a nyugtató és inspiráló színeknek a használatával.

Beszéljenek a képek.